Aromatyczne dodatki do kawy

Smak kawy nigdy nie może się znudzić, ale…

…przecież można go wzbogacić! Oprócz standardowego (lub mniej standardowego – ciepłego i spienionego) mleka i cukru spróbujcie jeszcze innych dodatków!

Cappucino

  1. Cynamon – nadaje kawie bardzo intensywny aromat, a w połączeniu z szarlotką – fantastyczny deser!

Cynamon

  1. Kardamon – ma trochę delikatniejszy zapach, a kawie nadaje pyszny, korzenny posmak.

Kardamon

  1. Wanilia – daje przyjemny, delikatny aromat, który uspokaja i może przywołać radosne wspomnienia.

Wanilia

  1. Imbir – dodaje kawie ostrzejszego wyrazu. Znakomite połączenie na chłodne jesienne poranki albo zimowe wieczory.

Imbir

  1. Miód – znakomicie sprawdzi się zamiast cukru! A że występuje w wielu wydaniach, można za jego pomocą dowolnie zmieniać smak kawy.

Miód

  1. Karmel – z nim trzeba delikatnie, bo to źródło przyjemnej, ale intensywnej słodyczy.

Karmel

  1. Czekolada – wiórki czekoladowe nie tylko ozdobią naszą kawę, ale też dodadzą słodkiego posmaku.

Czekolada

  1. Chilli – już mała szczypta przyprawy dodaje pikanterii! Sprawia, że ostry smak kawy długo pozostaje w ustach.

Chilli

Kiedy wypróbujecie już wszystkie – czas na kreatywne połączenia. Moje ulubione – wanilia, kardamon i miód!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.